Journal

Hvordan vi kan benytte adfærdsdesign i vores team?

Hvordan vi kan benytte adfærdsdesign i vores team?
Barack Obama brugte det som sin hemmelige konkurrencefordel til at vinde to valg. David Cameron brugte det til at revolutionere den måde, vi regerer lande på.

Google, Amazon og Novo Nordisk bruger det til at skabe innovation, øge compliance, forbedre arbejdsmiljøet og sælge flere produkter – MANGE FLERE produkter. Og succesfulde ledergrupper i C20-indekset er begyndt at bruge det som deres foretrukne strategiske greb, når uklare begreber som agilitet og forandringsparathed skal ud og leve i hverdagens knivskarpe konkurrence.

Men hvilken indsigt er det, at alle disse mennesker fået? Det er indsigten, at mennesker i den virkelige verden ikke opfører sig som de mennesker, vi bygger vores strategier til. Og denne misforståelsen betyder, at vi kommer til at modarbejde menneskers biologi, når vi tror på, at gode argumenter, brændende platforme, klassisk change management, pjecer, kampagner og fællesmøder kommer til at rykke noget. For det gør det ikke længere.

Vi er kommet langt med disse discipliner. Men de får os ikke til næste plateau. Det er indsigten. Og muligheden for at gøre noget ved det hedder adfærdsdesign. Adfærdsdesign er en evidensbaseret tilgang til at ændre adfærd, og den er en kærkommen og konkret håndsrækning til de mange ledere og medarbejdere, som hver dag sulter efter alternativer til de gængse virkemidler. Fordi de ikke er tilfredse med deres resultater, eller fordi de er presset til at gøre mere med det halve”.
“Agile teams er afhængige af effektiv kommunikation mellem medlemmerne for at lykkes. Nudging kan hjælpe med at fremme denne kommunikation ved at give små påmindelser om vigtigheden af at dele information og holde hinanden opdateret.”
Image
Jeg har på denne Agile Games Night inviteret certificeret adfærdsdesigner, Tanja Hesselager, til at lede os sikkert igennem aftenen. Efter denne Agile Games Night vil du selv kunne prøve kræfter med at lave dine egne adfærdsdesign.

“Agile teams arbejder ofte med stramme tidsfrister og en masse opgaver på samme tid. Nudging kan hjælpe med at øge teamets fokus ved at give små 'puf' i retning af at fokusere på opgaverne og minimere distraktioner.”
Image
Jeg har på denne Agile Games Night inviteret certificeret adfærdsdesigner, Tanja Hesselager, til at lede os sikkert igennem aftenen. Efter denne Agile Games Night vil du selv kunne prøve kræfter med at lave dine egne adfærdsdesign.

Vi ses til endnu en super spændende eftermiddag/aften. Tag endelig en kollega eller ven med. Man behøver intet at vide om fancy ord som “scrum, productowner eller backlogs” for at få udbytte af sessionen. 

Vel mødt ! 
Søren Weiss
Søren Weiss
Søren WeissSeniorkonsulent, Agile CoachDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Søren er seniorkonsulent og Agil Coach i tryZone. Søren har mere end 20 års erfaring som ledelsesrådgiver, Agil Coach, projektleder, Scrum Master og Product Owner. Han rådgiver og træner ledere og teams i, hvordan de ved at benytte agile metoder og rammeværk kan skabe forandringer og forbedringer i deres organisationer. Søren er ekspert i at gøre organisationer effektive ved at skabe en unik organisatorisk læringskultur.

Andre indlæg